dilluns, 23 de maig del 2022

El rapte de Persèfone

Persèfone recollia flors en el camp amb la companyia de les ninfes quan, de sobte, una grieta es va obrir. D'ella, va emerge Hades, el déu de l'inframón que es va enamorar de la nostra protagonista. Ell se la va emportar al seu món.

Demèter va entrar en un estat de còlera, estaba furiosa pel que havia passat. Per alló va transformar a les ninfes que estaven amb ella en sirenes per no haber ajudat a Persèfone. Cal mencionar que, en altres versions, també estaven presents Atena i Artemisa, i elles van ser qui executaven el càstig.

Demèter, desolada pel succeït, va abandonar les seves tasques, cosa que va causar que tot es marceixi. Per això, Zeus va intervenir i Demèter va exigir que la seva filla tornés. Però això no era possible, Persèfone havia trencat una norma fundamental si volia sortir: no menjar res a l'Inframón. Hi han diverses versions, algunes diuen que va menjar 4 llavors de magrana, mentre que altres diuen que van ser 6. Demèter, amb Zeus i Hermes, aconseguieix convencer a Hades pe a que alliveri a la seva filla, però només per sis mesos, els demés haurà de estar amb el seu marit, Hades, cumplint el paper fundamental de ser la reina de l'inframón. 

Així es com explicaven els grecs les estacions, donant a entendre que quan Persèfone surt de l'inframón i totes les flors floreixen és primavera, en canvi, quan ocupa el seu lloc com a reina de l'inframón, la tardor comença. 








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Presentació de Persèfone

Des de sempre la gent ha tingut diferents creences i religions, algunes més similars, altres més diferents. En totes aquestes apareixen figu...